Amsterdam, 19/12/2014

Kwebbl Smart Cloud Communications introduceert een volledig geïntegreerd vast- mobiel oplossing op haar platform en heeft verder een wereldprimeur, aangezien het tegelijkertijd haar open Vast-Mobiel Connector lanceert die het voor mobiele (virtuele) operatoren mogelijk maakt om eenvoudig met het Kwebbl platform te connecteren.

Met de vast-mobiel functionaliteit worden mobiele telefoons op het Kwebbl platform hetzelfde als vaste telefoons behandeld. Na provisionering van een mobiele telefoon (GSM) zal de SIM kaart zich net als een IP Telefoon (vaste telefonie) registreren op het platform en is het mogelijk om alle specifieke PBX functionaliteiten binnen Kwebbl te gebruiken. Daarmee vormt de mobiele telefoon direct een volledig geïntegreerd onderdeel van de telefooncentrale van het bedrijf.

Waar bij vaste telefonie de klant een grote keuze heeft tussen bijvoorbeeld SIP Telefoons en Internetproviders is  er bij vast-mobiel oplossingen weinig tot geen keus voor mobiele operatoren. Met het aanbrengen van de flexibiliteit voor mobiele operatoren om eenvoudig te connecteren neemt Kwebbl een unieke positie in: (eind)klanten hebben vrijheid kunnen kiezen tussen verschillende mobiele aanbieders en netwerken.

 

Ik ben trots op het feit dat ons jonge bedrijf erin is geslaagd om de techniek van vast en mobiele telefonie te laten versmelten zodat onze klanten geen last meer hebben van de complexiteit van beide werelden en ze gewoon hun klanten kunnen bedienen met een innovatief en krachtig communicatieplatform, ongeacht het soort device dat wordt gebruikt.

Ab Trik, CEO Kwebbl

 

De keuze voor een open en uniforme connector sluit volledig aan bij de visie van ons technische team: door open API’s en samenwerkingen kan Kwebbl onderdeel worden van een groter ecosysteem aan Apps en Integraties. Om die reden is eigenlijk het hele Kwebbl platform gebouwd rondom open API’s waar op een eenvoudige en veilige manier tegenaan gecommuniceerd kan worden.

Jochem van de Weerthof, CTO Kwebbl

 

Door flexibiliteit aan te brengen voor mobiele operatoren om eenvoudig te connecteren met het Kwebbl platform hebben onze klanten nog meer vrijheid in het kiezen van aanbieders voor mobiele connectiviteit met de unieke voordelen van het Kwebbl platform.

Ivo de Vries, CCO Kwebbl

 

Over Kwebbl Smart Cloud Communications

Kwebbl is begin 2013 opgericht als onderdeel van de Digifoon Group met kantoren in Amsterdam, Zwitserland en Oekraïne, waarna met een ontwikkelteam in Oekraïne een volledig nieuw communicatieplatform ontwikkeld is. Door gebruikmaking van de modernste cloud- en internettechnieken is een schaalbaar en veilig systeem gebouwd, dat bovendien zeer gebruiksvriendelijk is. Dit platform wordt door Kwebbl vanuit meerdere datacenters beheerd en doorlopend ontwikkeld, en stelt hosted voice en andere service providers in staat zich bezig te houden met klanten in plaats van technologie.

 

PR Contact:

Ivo J. de Vries, CCO Kwebbl
Email: i.devries@kwebbl.com
Telefoon: +31 (0)203080700